Greito kredito sėkmės istorijos

KreditaiKreditai suteikiami jau nuo senovės laikų ir kiekvienais metais jų rūšys tik tobulėjo. Dvidešimt pirmame amžiuje greitasis kreditas daugeliui tapo neatsiejama gyvenimo dalimi, be kurio pagalbos neįsivaizduojamas ateities planavimas. Pastaraisiais metais išpopuliarėjo greitieji kreditai, kurie daugiausiai yra suteikiami internetu, o taip ir didžiųjų prekybos centrų kasose ar spaudos kioskuose. Gauti greitąjį kreditą gali bet kuris pilnametis. Ar viską žinome apie greituosius kreditus?

Greitasis kreditas tapo tokiu populiaru, jog kelią nemažą konkurenciją bankams ir taip atima jų nemažą dalį klientų. Gauti greitąjį kreditą yra lengviau nei gauti paskolą banke, nes ir sąlygos tam yra daug paprastesnės, o pirmuosius dar galima gauti net internetu. Neapseinama atvejų kai greitųjų kreditų bendrovės konkuruodamos tarpusavyje išduoda kreditus klientams ne pagal įstatymą. Pagrindinė sąlyga gauti paskolą ar kreditą yra ta, jog asmuo turi būti pilnamečiu ir gauti pastovias pajamas. Spaudoje yra begalė straipsnių su tekstu apie tai, kai bedarbiai yra gavę paskolas, nors įstatymas tam prieštarauja. Žaidimas ne pagal taisykles tik labiau verčia konkuruoti kreditų bendroves. Todėl pigus kreditas internetu gali būti prieinamas net ne pagal oficialiai galiojančias sąlygas.

Ar greitieji kreditai žlugdo žmogų?

Skaityti straipsnį “Greito kredito sėkmės istorijos” »

Pirtyje išsiaiškino dėl mokesčių

Ar gali būti suderinami du visiškai nepanašūs dalykai: buhalterines apskaitos paslaugos ir pirtis? Pasirodo, kad gali. Štai naujai iškeptas laisvai samdomas darbuotojas Edas savaitgalį pirtyje su buhalteriais išsiaiškino, kaip jam tvarkytis mokesčius. Štai ką pirtyje sužinojo Edas.

Laisvoji profesija arba kitos

Sėkminga buhalterijaPirtis buvo naudinga tuo, kad Edas pagaliau išdrįso paklausti senų pažįstamų, dirbančių buhalterijos ir apskaitos srityje, apie jam rūpimus dalykus. Juk sakoma, kad negražu iš draugų prašyti paslaugų, už kurias jie duoną valgo. Tačiau jie pirmi pradėjo – klausinėjo Edo, kaip pasigaminti savo interneto puslapį. Edas yra programuotojas, ir jam nesunku buvo atskleisti kelis patarimus, kaip greitai, lengvai rankiniu būdu gali tokius darbus atlikti. Taigi, ir jis paklausė. Pirtis atpalaiduoja, suartina, leidžia užduoti klausimus poilsiaujant, kurių šiaip nedrįsti. Edas kaip tik buvo išėjęs iš kontoros, kurioje ilgai dirbo, ir norėjo būti laisvai samdomas darbuotojas. Tad pirmiausia jam patarė išsiaiškinti, ar jis yra„laisvosios profesijos“ ar kitų profesijų atstovas, mat pagal tai priklausys, kokius mokesčius jam mokėti.

Kas mėnesį mokės PSD

Skaityti straipsnį “Pirtyje išsiaiškino dėl mokesčių” »

Kūrybiškos dovanų idėjos

PuodeliaiArtėjant vienai didžiausių metų švenčių Šv. Kalėdoms jau galima iš anksto pradėti galvoti apie dovanas artimiesiems. Vieniems tai puiki pramoga ir erdvė išreikšti kūrybiškumą, kitiems – tai prievolė ir kančia sugalvoti kažką originalaus. Bet kokiu atveju atsibodę puodeliai, vazos ir žvakidės turėtų būti patraukti į šoną ir visas pjedestalas privalo būti užleistas kūrybiškumui. Besiskundžiantiems, kad dažnai kūrybiškos idėjos ir dovanos brangiai atsieina, norime griežštai paprieštarauti, mat tikrai išlavintas kūrybiškumas ir yra tas, kuris iš smulkmenų gali sudėti puikią dovaną, perteikiančią jūsų atidumą žmogui. Todėl pateiksime keletą pavyzdžių kaip galėtų atrodyti kūrybiška dovanos idėja.

Laisvos mintys geros dovanos link

Svarbiausia taisyklė yra atidumas ir reagavimas į smulkmenas tik tuomet pati paprasčiausia dovana gali tapti itin kūrybiška ir džiuginanti, kai ja parodysite, jog atidžiai girdite kiekvieną savo artimojo žodį. Jei turite draugą, kurį nuolat matote su skylėta kojine ar galbūt skirtingomis kojinėmis, o jis pasiteisina, kad vis pamiršta įsigyti naujų (juk taip dažnai nutinka, kad atėjęs nusipirkti tam tikro daikto prisikrauni pilną krepšį pirkinių, o reikalingiausią daiktą pamiršti), galbūt keletas kojinių porų gražiai įpakuotų dėžutėje ir aprištų kaspinėliu ne tik nustebintų ir prajuokintų jį, bet išties ir pradžiugintų, nes tai be abejonės bus viena funkcionaliausių dovanų!

Skaityti straipsnį “Kūrybiškos dovanų idėjos” »