Kodėl gražioms moterims sekasi labiau

Kai kurioms moterims tokios operacijos kaip krūtų didinimas riebalais, riebalų nusiurbimas, veido bruožų taisymas, padeda sukurti norimą išvaizdą. Pastebėtina, kad dažniausiai grožio chirurgija domisi moterys.

Grožio kultas palaikomas, bet smerkiamas

Įdomu tai, kad tyrinėtojai, socialinių mokslų atstovai stengiasi mažinti grožio kulto palaikymą. Visi sutinka, kad dabar pasaulyje vyrauja grožio ir jaunystės kultas: aukštinamas gražus, jaunas žmogus. Tai tikrai vyksta, pakanka pažvelgti į žurnalų viršelius, į bet kokias reklamas. Tačiau įdomu, kodėl tas grožio kultas taip smerkiamas? Sakoma, kad žmonėms be reikalo sukelia daug streso tas noras būti gražiu ir pastangos. Tačiau ar tikrai reikia tai smerkti?

Evoliucija lemia sėkmę gražiems, stipriems ir protingiems

Didesnės moters krūtysPasigilinus plačiau, matome, kad visą evoliuciją nulėmė žvėriškas išlikimo troškimas. Rūšys, kurios būdavo stipriausios, gražiausios – išlikdavo. Rūšies atstovai, kurie būdavo gražiausi, stipriausi – gyvendavo ilgiau, išsikovodavo geras pozicijas. Šiais laikais psichologai propaguoja silpnumo visuomenės skatinimą – skatinama nebijoti būti silpnais, netgi tai laikoma puikiu dalyku. Tačiau ar būtume dabar mes, jeigu anksčiau, prieš tūkstančius metų, mūsų protėvių gentyse būtų buvęs propaguojamas silpnumo kultas? Būtume išnykę kaip ir neandartaliečiai bei kitos Sapiens gentys. Tad prigimtis klyksmas kiekviename mumyse būti gražiu – tai nėra perfekcionistų visuomenės bruožas. Tai normalus ir gamtinis dalykas, reiškinys. O kadangi šiuolaikinė medicina siūlo pagalbą sergantiems įvairiomis ligomis ir mes tai laikome sveikintinu dalyku, gal reikėtų nustoti smerkti ir tą medicinos rūšį, kuri padeda pagražinti išvaizdą. Nes išvaizda iš tiesų yra graži.

Moters vaidmuo evoliucijoje

Skaityti straipsnį “Kodėl gražioms moterims sekasi labiau” »