Kompiuteriai šiandien ir prieš 5 metus

Dabartiniai laptopai jau visai kitokie, negu kad buvo prieš 5 metus. Palyginti su naujais kompiuteriais ir laptopaissenesnius įrenginius lengva. Kartu ir įvertinti mūsų pakitusius kaip vartotojų įpročius.

Lengviau, mažiau, lanksčiau

Laptopo kainaAišku, pirmiausiai matome, kad evoliucijoje visada gamintojai siekia sukurti vis labiau kompaktiškus mobilius įrenginius, nes kaip žinia, žmonės ne sraigės ir ant savo pečių tampytis didžiausios naštos nemėgsta. Tad, net jeigu tenka keliauti nedidelį atstumą mieste, mieliau, kai kuprinėje yra mažas daiktas ir mažai vietos užimantis įrenginys. Taigi, taip sakant šūkis „lengviau, mažiau, lanksčiau“, tikrai galėtų apibūdinti bėgančio laiko ir dabartinės laptopųepochos aktualijas. Iš tiesų, juk kompiuteriai yra toks dalykas, kurį norisi kuo greičiau turėti prie savęs, nes niekadanežinai, kada jo prireiks. O laptopai – labai parankus daiktas. Nuo didžiulių ekranų, kurių 16 colių įstrižainė kadaise dar atrodė visai maža, dabar pereita prie kone dvigubai mažesnių parametrų. Tad visuomet keista, kai kas nors viešoje vietoje išsitraukia kompiuterį – gigantą, tokį, koks būdavo prieš 5 metus.

Mažame daikte – daug proto

Skaityti straipsnį “Kompiuteriai šiandien ir prieš 5 metus” »

Nakvynės oro uostuose: misija įmanoma

RyanairPačių pigiausių kelionių ieškantys turistai žino, kad pigūs bilietai tokių bendrovių kaip Ryanair ar Wizzair gali reikšti net ir kelionę su persėdimais. Jeigu renkiesi pigius skrydžius, pigius bilietus, vadinasi, tu renkiesi kelionės tikslą, o ne procesą. Tau svarbiausia pasiekti kažkokią šalį, kryptį, vietą. Tai reiškia, kad ne taip svarbu pačios kelionės komfortas. Tad kelionėje turi jaustis patogiai ir smagiai, net jeigu tai ne LUX klasės bilietai. Visgi pigūs skrydžiai dėl to ir pigūs, kad jie įveikia kelionę, tačiau ne taip patogiai. Vienas iš nepatogumų – skrydžiai ne pačiu geriausiu laiku. Labai dažnai skrendant su itin pigiomis bendrovėmis (Ryanair ar Wizzair) tenka keliauti vidurį nakties, paryčiais. Išskristi labai anksti arba atskristi taip vėlai, kai jau nebevažiuoja transportas. Tada aišku galima leisti uždirbti tos šalies taksistams ir už nemenką sumą išsikviesti taksi. Tačiau dažnai žmonės, besirinkdami pigius bilietus, nenori vėliau už taksi mokėti trigubai daugiau negu už lėktuvą. Tada alternatyva tampa nakvyne oro uoste. Ji tampa išeitimi ir tuomet, kai laukia sudėtingi skrydžiai su persėdimais. O ar žinote, kaip pasiruošti tokiam skrydžiui, jeigu keliaujate su persėdimais ir planuojate miegoti oro uoste? Štai jums atsakymai.

Sužinokite, kur galėsite nakvoti

Skaityti straipsnį “Nakvynės oro uostuose: misija įmanoma” »

SEO paslaugų nauda

SEO paslaugosSEO paslaugos – vienos iš populiariausių skaitmeninėje rinkodaroje. Šiais laikais, kai dauguma privačių ir verslo sektoriaus asmenų yra suinteresuoti kuo plačiau paskleisti žinią apie savo vykdomą veiklą, jie užsisako SEO vykdomas vidines ir išorines paslaugas. Analizuojant tai, kaip organinėje „Google“ paieškoje yra vykdoma tam tikrų raktinių žodžių paieška, galima daryti išvadas, dėl kokių priežasčių tam tikros svetainės sulaukia mažo lankytojų srauto. Šiame straipsnyje bus aprašomos dažniausios klaidos, kurios yra taisomos SEO specialistų, jeigu jūsų internetinė svetainė nesulaukia lankytojų srauto ir organinėje paieškoje užima žemas pozicijas.

Kiekvienais metais „Google“ vykdo tam tikrus atnaujinimus, kurie gali turėti įtakos jūsų internetinės svetainės rezultatams organinėje paieškoje. Koreguojant tam tikrus įrankius ir funkcijas būkite atsargūs, todėl esant didesniems pakeitimams sistemoje kreipkitės į profesionalus, kurie padėtų sutvarkyti nesklandumus. Taigi, prastą jūsų tinklalapio poziciją organinėje paieškoje gali lemti:

  • Netinkamos atgalinės nuorodos;
  • Naudojami netinkami raktiniai žodžiai pagrindinėms paieškos sistemoms;
  • Jūsų tinklalapyje esančios klaidos ir netinkami kodai;
  • Jūsų tinklalapis neturi jokios paspirties ir paramos internetinėje erdvėje;
  • Jūsų konkurentų pozicijos organinėje paieškoje ir lankytojų srautai jų svetainėse;

Skaityti straipsnį “SEO paslaugų nauda” »