Paskola įkeičiant automobilį: už ar prieš?

Įvairių paskolų tipų šiandien yra tikrai nemažai, tad kiekvienu atveju galima atrasti tokias galimybes, kurios geriausiai pasiteisintų. Vienas populiaresnių pasirinkimų – tai paskola įkeičiant automobilį, ir neretai yra pasvarstoma, ar tokia pasirinkimo galimybė tikrai galėtų būti pačia palankiausia, ar vertėtų pagalvoti apie kitokią paskolą.

Paskola už automobiliusTokia pasirinkimo galimybė gali pasiteisinti tuomet, kada nedirbama pagal darbo sutartį: tokiu atveju dažnas kreditorius atsisako paskolinti pinigų, nes visada yra vertinamos asmens pajamos. Jei jos yra gana nepastovios (dirbate pagal individualią veiklą ar pan.), tokiu atveju galite pasiskolinti pinigų įkeisdami automobilį, ir tokia galimybė pasiteisina tikrai neretai.

Gana dažnai yra baiminamasi, kad pasirinkus tokią paskolą nebus galimybės naudotis automobiliu: gana dažnai tokios paskolos yra teikiamos tokiomis sąlygomis, kad klientas galėtų ir toliau naudotis savo automobiliu, paprasčiausiai paskolos laikotarpiu automobilis užregistruojamas kreditoriaus vardu, o tuomet, kada paskola jau bus grąžinta, automobilis vėl bus perrašomas savininko vardu.

Skaityti straipsnį “Paskola įkeičiant automobilį: už ar prieš?” »

Nuotykiai miške

Kelionėse smagu patirti nuotykių, tačiau jų patirti galima ir visai netoli namų. Vietoje, kur kažkas perka mišką, su draugais dar spėjame kartais tiesiog apsilankyti ir smagiai praleisti laiką. Taigi, štai kaip mes leidžiame laiką, ir ką ten įdomaus nuveikiame. Paskutinių pasivaikščiojimų nuotykiai miškuose – žemiau.

Rinkome šiukšles

Kelionė miškuAtrodytų, gamta, miškas turėtų asocijuotis su pabėgimu nuo civilizacijos. Ar iš civilizacijos. Tačiau iš tiesų realybėje tai yra beveik neįmanoma – vos įžengi į mišką, iškart pamatai žmogaus pėdsakus. Taip jau yra, kad dabar pavojingiau miške pamatyti ne meškos pėdsaką, o žmogaus. Meška praeina ir užmiega dienai, o žmogus praeina ir paskui save palieka gausybę žalos. Kartais atrodo, jau geriau tegul greičiau perka mišką tą, kuris yra visai arti žmonių. Juk žmonės mišką tiesiog niokoja. Taigi, mūsų radiniai miškuose visada pirmiausiai būna ne grybai ir ne tos išgirtosios uogos. Pirmiausiai surenkame šiukšles, kurių čia tikrai daugiau nei pastarųjų gėrybių. Norėtųsi, kad būtų kitaip, bet yra, deja, tik taip. Taigi, kaip visada, iš miško parsivežėme porą numestų padangų, krūvas butelių, plastikinių pakuočių ir, labai keista, bet ir seną televizorių. Viską nuvešime į sąvartyną.

Fotografavome gyvūnus

Skaityti straipsnį “Nuotykiai miške” »

Slidinėjimas Italijoje

SlidinėjimasAktyvus laisvalaikis žiemą tai puikus pasirinkimas. Žmonės mėgsta slidinėti, galite ne tik puikiai praleisti laiką, bet ir sportuoti. Šiandieną daugelis pasirenka kitas šalis, kuriose galima rasti įspūdingų kalnų bei trasų. Šaunių pasiūlymų galite rasti himountains.lt, užsukite, jei dar neapsisprendėte, kur vyksite slidinėti. Galite užsisakyti naujienlaiškį, kuris neleis nei vienam, dėmesio vertam, pasiūlymui jūsų aplenkti. Pasirinkite tai, kas geriausia, šauniausią laisvalaikį ar atostogas. Jei turite galimybę išvykti nesuplanavus, jums puikiai tiks paskutinės minutės pasiūlymas. Dažnai tokios kelionės kainuoja labai nedaug. Organizatorius taiko nuolaidas, apie jas galite sužinoti pirmieji ir, žinoma, pasinaudoti. Slidinėkite pigiau, tačiau taip pat smagiai. Slidinėjimo keliones siūlo daugelis organizatorių. Ne visada paprasta apsispręsti, kurią šalį pasirinkti. Slidinėjimas Italijoje, tai viena iš populiariausių kelionių. Ši vieta geriausia visame pasaulyje.

Italija kiekvienais metais sulaukia daug turistų. Ši vieta pamėgta ne tik patyrusių slidinėtojų, bet ir pradedančiųjų. Slidinėjimas gali būti užkrečiamas. Daugeliui pakanka tik kartą atsistoti ant slidžių ir tai tampa pomėgiu. Slidinėjimas Italijoje puikiai tinka tiems, kurie dievina kalnus. Čia rasite dėmesio vertus kalnus, nuo kurių galėsite nusileisti. Parsivešite nepakartojamų įspūdžių, jūsų atostogos bus nepamirštamos. Pasirinkite Livigno, tai slidinėjimo kurortas. Jei norite sutaupyti ir ieškote pigesnių kelionių, ši vieta, būtent tai, kas jums tiks. Atvykti čia galite nuo lapkričio mėnesio. Sezono pabaiga pavasarį, slidinėjimu Italijoje galite mėgautis visą šį laikotarpį. Livigno jums siūlo ne tik puikiai leisti laiką dieną, čia neteks nuobodžiauti ir vakarais. Galite apsilankyti restoranuose, kurie čia įsikūrę. Mėgstantys pasisėdėjimus baruose, gali rinktis, čia įsikūręs ne vienas. Livigno organizuojamos diskotekos, galite smagiai pasišokti. Mėgstantys apsipirkti, kurorte ras parduotuvių, prekybos zonos nėra apmokestintos. Jei norite šauniai paslidinėti ir praleisti laiką, pasirinkite būtent šią vietą.

Skaityti straipsnį “Slidinėjimas Italijoje” »

Apie būsto paieškas Britanijoje

Ką daryti, jeigu nori susirasti gyvenamąją vietą svetimoje šalyje? Atrodytų, turėtų veikti tos pačios strategijos, kokiomis naudojamės ir ieškodami namų savo tėvynėje, pavyzdžiui, žiūrėti skelbimus tokiose svetainėse kaip http://www.moregood.co.uk, įvairiuose laikraščiuose, klausinėti pažįstamų. Ar tikrai viskas taip ir yra? Klausiame jau kurį laiką Britanijoje įsitvirtinusių lietuvių, kuo būsto paieškos šioje užsienio šalyje skiriasi nuo analogiško proceso Lietuvoje.

Adomas, studentas

Būstas Britanijoje gera kainaIšvažiavau studijuoti į Angliją, tikėdamas gerais dalykais, labiau puoselėjau viltis, o ne mąsčiau apie sunkumus, su kuriais susidursiu. Nors, aišku, žinojau, kad jų bus. Pirmus metus apgyvendinimą automatiškai skyrė universitetas, antriems reikėjo ieškoti buto, ir jo ieškoti reikia jau praktiškai metai laiko prieš. Tuo turbūt ir skiriasi tas procesas iš esmės. Pas mus viskas paprasčiau, žmonės tiesiog būstą susiranda likus mėnesiui iki gyvenimo pradžios tam tikroje vietoje. Ten metai – pusė metų prieš tai jau turi ieškoti. Aš naudojausi įvairiais skelbimais, nes neturėjau ten dar kažkokio plataus pažinčių rato. Dabar gal jau būtų kitaip, gal kažkas pasakytų, kur atsilaisvino vietelė, ir ten kraustyčiausi. Yra visokių portalų, oz ads London, laikraščių, agentūrų netgi. Kai labai nori, viskas įmanoma, tik bėda ta, kad viskas taip pat atsiremia į pinigus. Aš asmeniškai dar pirmus metus buvau išlaikomas tėvų, nedirbau, jaučiausi visam pasauliui skolingas ir dėkingas, ir žinojau, kad turiu susirasti gyvenamą vietą kuo pigiau. Tarkime, susiradau, tačiau kita bėda buvo grynai šios rinkos specifinis bruožas – tai labai iš anksti už nuomą mokamas depozitas. Dėl buvo kaip reikiant sudėtinga ir komplikuota, nes tėvai turėjo iš anksto pakloti nemažą pinigų sumą.

Jurgis, statybininkas

Skaityti straipsnį “Apie būsto paieškas Britanijoje” »

Dujiniai katilai

KatilaiKiekvienas nori, kad namai būtų šilti ir jaukūs. Šildymas gali kainuoti nepigiai, jei netinkamai pasirinksite šildymo įrangą. Šiandieną populiarūs dujiniai katilai, pardavėjai siūlo platų asortimentą. Galite pasirinkti tą, kuris labiausiai atitinka poreikius. Katilus galite įsigyti parduotuvėse, kurios prekiauja tokia produkcija. Pasiūlymų galite rasti internete, kaip ir daugelį kitų prekių, juos galite įsigyti tokiu būdu. sildykis.lt turi jums puikių pasiūlymų, pardavėjas suteikia galimybę derėtis, todėl čia dujinius katilus nusipirkti galite už geriausią kainą. Siūloma produkcija kokybiška, įsigykite ir patys tuo įsitikinsite.

Apšildyti patalpas galite ekonomiškai. Kiekvienas gali sutaupyti, tereikia tinkamai pasirinkti. sildykis.lt siūlo jums įsigyti kokybiškus dujinius katilus. Čia rasite Ariston, Radiant, Protherm, Junkers, Baxi katilus. Pateikiamos prekių nuotraukos bei išsamūs aprašymai. Jei sunku apsispręsti, galite pasikonsultuoti su pardavėju. Įsigiję dujinius katilus galėsite šildyti patalpas ir turėsite šilto vandens. Populiarūs Protherm katilai, juos galėsite pakabinti. Įrenginys šildys patalpas, karštas vanduo ruošiamas atskirai. Nesudėtingai galėsite valdyti, jums tereikės paspausti mygtuką. Įrenginys saugus, jums nereikės baimintis dėl perkaitimo ar užšalimo. Šis dujinis katilas turi daug funkcijų. Jei ieškote įrenginio, kuris dirbtų su gamtinėmis dujomis pasirinkite Ariston katilą. Galima, taip pat, naudoti suskystintas dujas. Galėsite ruošti šiltą vandenį šilumokaityje, kuris yra atskirai.

Skaityti straipsnį “Dujiniai katilai” »