Apie kalbančias Vilniaus skulptūras

Norėtumėt sužinoti, kokias istorijas pasakoja paminklai Vilniuje? Dabar tai jau nėra neįmanomas dalykas.

Pradėjo sklisti internete

PaminklaiApie tai, kad paminklai Vilniuje kalba, pirmiausiai sužinojau socialiniame tinkle. Pastebėjau, kad draugai vis pamėgdavo tam tikrus puslapius ir pranešimus ten, kur kažkokia Žemaitės skulptūra, taip pat Kudirkos, taip pat ir mūsų aklas Mindaugas kažką parašydavo. Paaiškėjo, kad tokių tarsi asmeninį socialinės paskyros profilį turinčių paminklų yra visai nemažai. Tad kaip suprasti tai, kad jos kalba? Ir visos kažkokiu panašiu būdu, tarsi susitarusios ėmė ir atsirado vieną dieną mano išmaniame ekrane.

Išleido knygą

Vėliau paaiškėjo ir, ką visa tai reiškė. Kalbančios skulptūros – tai projektas, skatinantis pasidomėti, kodėl iš tiesų Vilniuje yra vieni ar kiti paminklai, kodėl jie ten stovi, ką mena. O kalbančios skulptūros kalba daugiau, negu įsivaizduoji: ir apie istoriją, ir apie paprastus dalykus, kasdien nutinkančius mieste.

Skaityti straipsnį “Apie kalbančias Vilniaus skulptūras” »

Profesionaliai organizuojami vaikų gimtadieniai

Gimtadinis jūsų vaikuiVaiko gimtadienis kas gi gali būti svarbiau nei ši šventė? Kažkada jūs šią dieną tapote mama arba tėčiu ir žinoma pačiu laimingiausiu žmogumi pasaulyje. Todėl vaikų gimtadieniai būtinai turi būti švenčiami. Jei artinasi tokia proga mes jums galime pasiūlyti įdomiausius dalykus, tokius kaip patys įdomiausiai ir kvapą gniaužiantys pasakų personažai. Juk jūsų vaikas šią dieną tikisi gauti patį tikriausią stebuklą, kad jo svajonė virstu realybe. Ir kai jūs savo vaikui suteiksite šventę jūs žinosite, kad jūsų vaikas yra pats laimingiausias. Taigi visi jau puikiai supratome kokios šventės vaikai labiausiai laukia. Žinoma, tai yra gimtadienis. Vaikai gimtadienio laukia kaip tikro stebuklo, kuris tikrai turi pasibelsti į jų gyvenimą ir tada viskas bus kitaip. O kaip gi kitaip juk gimtadienio metu vaikas taps metais senesnis, o tai reiškia, kad pasikeis jo elgesys. Tačiau tėvai susiduria su labai rimta problema kur gi reikia atšvęsti vaiko gimtadienį, kad vaikas būtų sužavėtas? Švęsti vaiko gimtadienį namuose turi galimybę tikrai ne visi tėvai, kadangi didelis pakviestų vaikų skaičius jūsų namuose gali padaryti tikrą netvarką, jūsų namai taps tarsi tikru karo lauku, kadangi bus žaidžiama ir išmėginamos įvairios dovanos. Kitą dieną tikrai labai daug tėvų susimąsto apie tai, kad bute turi būti daromas kapitalinis remontas.

Skaityti straipsnį “Profesionaliai organizuojami vaikų gimtadieniai” »

Dailės mokykloje – naujos piešimo technikos

Kai vienoje dailės mokykloje Vokietijoje pasidarė reikalinga kompresorių nuoma, meistrai iš garažo nustebo, kad šią techniką nuomojasi ne tokie patys, o dailės mokytojai. Kaip žinia, kompresorius labai dažnai naudojamas būtent dažymui, tačiau paprastai automobilio, jo detalių arba kokios kitos transporto priemonės dažymui. O ką čia sugalvojo šie dailės mokytojai?

Naujos technikos dailėje

Mokomės dailėsMums pavyko pasikalbėti su dailės mokytoju Džeimsu, kuris tikina, kad dailės mokykla labai laiminga, galėdama išbandyti kažką naujo. „Menas nėra stovintis vanduo. Jis turi būti kunkuliuojantis kaip arbatinuko ar vulkano karštasis skystis. Jis niekada nekunkuliuos, jei ten neuždegsi po apačia ugnies arba neįmesi kažko naujo. Suprantu, kad technikoje, fizikoje, matematikoje geriausia remtis senais skaičiavimais ir kažkokiais senais būdais. Tačiau menas labai reikalauja atsinaujinimo. Mes piešiame antikines skulptūras, naudojame senus teptukus, miname pėdsakais, kuriuos kažkas paliko prieš mus ir nebūtinai sukūrė kažką įdomaus. Atrodo, kad metodai dailėje yra jau seniai visiems iki gyvo kaulo pažįstami ir atsibodę. Verčiantys nusigręžti nuo kūrybos, o ne aistringai į ją pasinerti. Taigi, kompresorių nuoma, šluotos, padažytos į dažų statinaitę vietoje teptukų, didžiuliai grėbliai su dažų gabalais – tai naujos technikos, kurias mes išbandome. Mes manome, kad viskas yra menas ir kūryba, o naujovės tam suteikia itin daug energijos ir galimybių kurti. Jeigu norite kurti meną, turite ir stengtis tai daryti. Dailėje galioje tik kelios taisyklės. Jas reikia išmokti, o tada užmiršti ir daryti kažką visiškai naujo. Mes pabandėme visiškai naujus tapymo būdus“, – pasakoja Džeimsas.

Džiuginantys rezultatai

Skaityti straipsnį “Dailės mokykloje – naujos piešimo technikos” »

Elektroninės svarstyklės – nuo šiol galite pamatuoti net ir pačius minimaliausius daiktus!

Niekam nėra paslaptis, jog jeigu paprašytume žmonių pateikti produkto elektroninės svarstyklės asociacijas, praktiškai visi asmenys užsimintų apie žmogaus individualų svorį. Tiesą sakant, tokie padariniai yra itin lengvai suvokiami, kadangi ne vien tik, kad daugelis piliečių reguliariai prižiūri, kiek gi pastarieji sveria, atsižvelgiant į tai, ar nori išlaikyti kūno masę, o galbūt siekia numesti, ar kaip tik priaugti svorio, o be viso to ir visuomenėje asmens vizualinė išvaizda, o ypač kūno sudėjimas yra ganėtinai dažnai pabrėžiamas.

Skaitmeninės svarstyklėsPanašu, kad gilintis į tai, apie ką šiandieną bus pagrindinė mūsų straipsnio tema, taip pat nebereikėtų – norime pastebėti tai, kad elektroninės svarstyklės ir bus ta pagrindinė turinio tema, kuria pašnekėsime plačiau, apie kurią pasigilinsime. Norėtume pastebėti tai, kad šių laikų technologijų dėka įmanoma pasverti ne vien tik kūno, ar tai sunkesnio objekto svorį – kuo puikiausiai būtų galima pamatuoti, koks svoris esą korespondencijų, tarkime, ar net dar mažesnių objektų. Būtent šiandieną norėtume trumpai paaiškinti, kokio tipo technologijos rinkoje gali būti įsigyjamos, o be viso to ir patikslinsime, ar įkainiai itin kuo skiriasi, atsižvelgiant į prioritetinę paskirtį. Viliamės, kad žmonėms bus naudingas turinys, o žinios, kurias įgis, bus taip pat tinkamai panaudotos.

Skaityti straipsnį “Elektroninės svarstyklės – nuo šiol galite pamatuoti net ir pačius minimaliausius daiktus!” »