Makiažo pagrindas: ko reikia būtent tau?

Pateisinama, kai nenatūraliai rudu veidu "pasipuošusios" merginos šmirinėdavo po Lietuvos gatves tada, kai į mūsų šalies kosmetikos parduotuvių lentynos pradėjo pildytis iki šiol nematytais gaminiais, o patarimų apie jų naudojimo ypatumus buvo kur kas mažiau nei galima rasti šiandieninėse visuomenės informavimo priemonėse. Suvokiama, kai taip komiškai atrodo pradžiamokslės, ką tik pradėjusios naudoti dekoratyvinės kosmetikos priemones. Bet sunku suprasti, ką galvojo brandžios moterys bei merginos, neretai apsirengusios vardiniais rūbais, besikraudamos ant savo veido "susikrovė" visą indelį makiažo pagrindo? Akivaizdu: jos pamiršo, kas yra makiažo pagrindas ir kaip pastarasis turi būti teisingai naudojamas.

makiažo pagrindas Vien sąvoka "makiažo pagrindas" aiškiai pasako, jog tai tėra veido dailinimo pradžia, pirmasis sluoksnis, ant kurio bus tepamos ir kitos makiažo priemonės (lūpų dažai, šešėliai, skaistalai ir panašiai). Pastarojo padauginimas, ironiškai tariant, leidžia daryti išvadas, jog moteris siekia ne skoningo bei subtilaus atvaizdo veidrodyje, bet komiško…klouno įvaizdžio. Pamirštama, jog makiažo pagrindo paskirtis yra sulyginti odos spalvą bei ją pagyvinti, paslėpti tam tikrus nelygumus. Nesidžiaukite, jei sulaukėte komentaro: "Tikriausiai įsigijai naują makiažo pagrindą?". Į akis kristi turėtų ne makiažo pagrindas bei akivaizdžiai netinkama jo spalva (jei taip yra, turėtumėte nujausti, jog gerokai persistengėte tepliodamasi), bet sveikai ir natūraliai atrodanti oda. Juk jūsų tikslas yra gerai atrodyti, o ne ant savo veido demonstruoti visą galimų atspalvių paletę.

Per didelis sunaudoto makiažo pagrindo kiekis nėra vienintelė problema, apie kurią iš anksto reikėtų pagalvoti. Makiažo pagrindas – tai ne universali priemonė, tinkanti išimtinai visoms. Pastarąjį reikėtų rinktis atsižvelgiant į keletą kriterijų (atspalvio priderinamą prie natūralios veido odos spalvis jau aptarėme), vienas iš esminių – tekstūra. Jei blogai pasirinkta konsistencija, išryškėja tos odos problemos, kurias ir buvo bandoma slėpti (ironiška): raukšlelės, odos blizgesys, itin sausos odos sritys ir panašiai. Atidžiai išstudijuokite, kokiai odos būklei (sausa, riebi, mišri, jautri) konkretus makiažo pagrindas yra skirtas.

Perkant bet kokią makiažo priemonę, rekomenduojama jos tinkamumą (tekstūrą bei spalvą) išbandyti ant savo odos. Kosmetikos parduotuvėje tai itin paprasta – pasinaudokite testeriais. Tiesa, atsikratykite niekam verto įpročio makiažo priemonę teptis ant rankos, tam kur kas labiau tinkamas žandikaulis. Kiek sudėtingiau su internetinėmis parduotuvėmis. Jei jus rimtai domina vienas ar kitas makiažo pagrindas, kurio dar niekada nesate naudojusi, nesidrovėkite parašyti elektroninį laišką su prašymu atsiųsti pageidaujamo atspalvio mėginėlių.

Masažas

masažasMasažas gali būti puikus gydymo būdas. Svarbu, kad jį atliktų geri specialistai ir būtent tokį, koks jums reikalingas. Masažai retai kada gali pakenkti. Pats sau žmogus, retais atvejais, gali atlikti šį procesą tinkamai. Masažų rūšių yra daug, jį gali paskirti gydytojas. Galite pasirinkti ir be priežasties. Daugeliui patinka masažai, kurie padeda atsipalaiduoti. Šiandieną gyvenimo tempas yra įtemptas, laikas bėga greitai, žmonės visur skuba ir nesuspėja. Nuolatinė įtampa nėra geras palydovas. Tai gali būti daugelio negalavimų priežastis. Jaustis gerai nori kiekvienas, tačiau neatidėliotini darbai bei reikalai dažnai verčia jausti nuovargį ir įtampą. Masažo metu galite atsipalaiduoti, nors trumpam pabėgti nuo rutinos ir pamiršti visus reiklaus. Masažus siūlo daugelis įstaigų bei individualių specialistų, galite pasirinkti. Procedūrų kainos labai daug nesiskiria (pavyzdžiui, jei standartinė kaina 100 litų, vargu ar surasite už 20 litų). Svarbu yra tai, kaip atliekama procedūra, jei pasirinksite neaiškų specialistą, kuris siūlo savo paslaugas už neįtikėtinai mažą kainą, galite apsigauti. Verčiau rinkitės patikimas įstaigas, kurios atliks jums nepriekaištingus masažus. Jie gali būti atliekami įvairiais būdais, vieni daromo rankomis, kiti specialiais prietaisais (aparatais). Moterims itin aktualus anticeliulitinis masažas, kadangi nelygi oda nepuošia nei vienos. Procedūros gali padėti atsikratyti šių nepageidaujamų „puošmenų“, žinoma, vieno karto nepakaks. Jums teks lankytis reguliariai, kad kuo greičiau būtų matomi rezultatai. Ieškodami gerų specialistų, kurie atliks jums masažą, užsukite į Sapiegos kliniką. Čia dirba patyrę masažistai, kurie puikiai išmano savo darbą. Daugelis procedūrų trunka 30 minučių. Sapiegos klinikoje atliekami gydomieji masažai (gydomasis nugaros masažas, gydomasis kaklo ir pečių masažas, galvos, bendras kūno). Kai kurios procedūros gali užtrukti daugiau nei pusė valandos, pavyzdžiui karštų pintų terapija tęsiasi pusantros valandos. Masažuojant giliuosius raumenis užtruksite valandą. Čia nereikėtų skubėti, kadangi šios procedūros yra svarbios kiekvienam. Po procedūros pasijusite žymiai geriau. Atlikus įvairių sričių masažus (pavyzdžiui nugaros), atsikratysite skausmo ir įtampos. Daugelis procedūrų gerina medžiagų apykaitą. Kiekvienam svarbi yra kraujotaka, jai sutrikus galimi rimti negalavimai. Masažai gali padėti ją pagerinti. Svarbu procedūras atlikti reguliariai, jų nepraleidinėti labai dažnai ir be rimtų priežasčių. Kiekvienas nori būti žvalus, neįsitempęs puikiai jaustis, toks žmogus dažniausiai būna ir geros nuotaikos. Bus malonu ne tik jums patiems, bet ir aplinkiniams. Kiekvienam juk malonu bendrauti su gerai nusiteikusiu žmogumi, kuris nėra nervingas, nesurūgęs.

Gėlės internetu: kaip išsirinkti?

"Sveiki atvykę į virtualų gėlių darželį, kuriame sau tinkamiausią variantą ras kiekvienas, neprikausomai nuo progos bei individualaus skonio!" Taip galėtų skambėti pirmasis sakinys įvadiniame internetinės gėlių bei kitų floristikos prekių parduotuvės puslapyje. Gėlės internetu jums naujiena? Tai – vis labiau populiarėjanti internetinės prekybos sritis, sulaukianti nemažai dėmesio iš klientų. Vienus vilioja skoningai sukomponuotos puokštės iš įvairiausių, kartais nematytų gėlių, kitiems – tai vienintelė galimybė tokiu būdu pradžiuginti artimąjį (kalbama apie asmenis, dėl vienų ar kitų priežasčių gyvenančius skirtingose šalyse). Gėlės internetu – tai patogus pastarųjų išsirinkimas, išvegiant eilių, kontaktų su neretai įkyriomis pardavėjomis, nemalonių gamtos sąlygų ir panašių dirgiklių bei galimas jų pristatymas tiesiai į gavėjo namus. Kalbant apie gėles bei puokštes, labai aktualus klausimas – kaip pastarąsias išsirinkti? Apie tai ir pakalbėsime.

gėlėsPateiksime keletą svarbiausių detalių, kuriomis vadovaujantis gali būti renkamasi gėlės internetu. Šiais patarimais pasinaudoti galima ir besiblaškant tarp turgaus prekeivių prekystalių.. Taigi, atkreipkite dėmesį į:

Proga.

Dovanoti gėles galima eilinio gimtadienio, jubiliejaus, vestuvių proga ar…tiesiog šiaip. Kalbant apie paskutinį variantą, vieni gali pasirinkti tiesiog kelias žavingas gėlytes, tuo tarpu kitiems prireiks ir įspūdingos puokštės. Šiaip, kalbant apie gėlių rinkimasi atsižvelgiant į progą, reikia vadovautis taisykle, kuo diena reikšmingesnė, tuo ir puokštė turi būti didesnė. Tiesa, kai kurios progos iškart diktuoja ir dovanojamų gėlių rūšį bei spalvą: tarkime, jauniesiems tradiciškai dovanojamos baltos gėlės.

Siekiamas sukelti įspūdis.

Kai kuriais atvejais dovanojančiajam svarbu ne tik maloniai nustebinti ir parodyti dėmesį, bet tiesiog pritrenkti: to pasiekti galima puokštės dydžiu, pasirinkus retesnes gėles arba tiesiog netikėtas tam metų laikui, tarkime – padovanoti saulėgrąžas žiemą.

Spalva.

Galima vadovautis nuo seno nusitovėjusia spalvų reikšmės analize ir, tarkime, mylimam žmogui dovanoti raudonas (aistra), baltas (vertinimą, nuoširdumą), rožines (švelnumą) bei vegti geltonų (neva tai – išsiskyrimo ženklas), vadovautis spalvų skirstymu į vyriškas ir moteriškas ir panašiai arba – į viską "spjauti" ir tiesiog rinktis gražiausias, labiausiai nuotaiką atitinkančias spalvas! Juk jei jau naudojamasi tokiu nevisiškai tradiciniu būdukaip gėlės internetu – galbūt ir pasirinkimo atžvilgiu reikia nebijoti eksperimentų.

Asmens, kuriam skirtos gėlės, skonis.

Aišku, tikriausiai žmogų pradžiugina vien jau pats faktas, jog jis gavo dovanų gėlių, tačiau reikia stengtis išrinkti tas, kurios labiausiai patinka.

Lipnios etiketės pakuotėms

Lipnios etiketės gali būti panaudojamos plačiai. Galite jas klijuoti ant parduodamos produkcijos, tai patogus ženklinimo būdas. Ant etiketės galite pateikti parduodamo produkto sudėtį, kas yra labai svarbu vartotojui. Tai gali turėti įtakos prekės perkamumui. Kai kurie vartotojai gali nevalingai rinktis produktą, atkreipdami dėmesį į užklijuotą etiketę, jos dydį ar spalvą. Tvarkingai pateikta reikiama informacija jūsų parduodamai prekei suteiks patrauklumo, juk kiekvienam mieliau pirkti maisto ar ne maisto produktą, kuris supakuotas į tvarkingą pakuotę bei užklijuota etiketė, ant kurios pateikta informacija.

etiketėsĮmonės reprezentacija yra labai svarbi. Kiekvienas savininkas turėtų tuo tinkamai pasirūpinti, kadangi daug ką reiškia, kaip vienokią ar kitokią prekę pateiksite pirkėjui. Įvairūs šūkiai, margaspalviai logotipai, žinoma, atrodo patraukliai, tačiau nepamirškite lipnių etikečių svarbos. Jas galite klijuoti ne tik ant produkcijos, kuria prekiaujate, bet ir ant laiškų, kuriuos siunčiate bei kitur. Tai priklauso nuo įmonės savininko sprendimo, kiekvienas naudoja etiketes pagal poreikius. Lipnios etiketės gali būti skirtos pakuočių žymėjimui. Jas galite naudoti pramoninėms prekėms. Daugeliui produktų (ar pakuočių) reikalingi brūkšniniai kodai, čia, taip pat, gali puikiai pasitarnauti lipnios etiketės. Jas pagaminti nėra sudėtinga, galite tai daryti patys arba galite užsisakyti įmonėje, kuri siūlo tokias paslaugas. Norėdami patys pasigaminti etikečių, kurias galėtumėte klijuoti ant reikiamų paviršių, galite nusipirkti specialaus popieriaus, kurio viena puse lipni. Galite įsigyti ir naudoti specialiai tam skirtą plėvelę. Turėdami reikiamą informaciją savo kompiuteryje, galite įdėti lipnų popierių į spausdintuvą (svarbu prieš tai patikrinti, ar spausdintuvas neužstrigs, ar galės spausdinti ant tokio popieriaus). Atspausdintas etiketes jums reikės sukarpyti reikiamais formatais. Tokį popierių galite užsisakyti arba nusipirkti parduotuvėse, kurios pardavinėja tokio pobūdžio prekes. Galite rasti etikečių rulonėliuose, dažnai tokie sprendimai būna patogesni. Kiekvienas įmonės savininkas, nori, kad etiketė ant produkcijos nepriekaištingai atrodytų, greitai būtų užklijuojama. Kiekvienas nori šiame etape sugaišti mažiau laiko bei turėti mažiau išlaidų. Prieš užsiimdami lipnių etikečių spausdinimu, pasidomėkite, kaip galite sutaupyti, galbūt jums labiau apsimokės šį darbą patikėti kitai įmonei.

Lipnios etiketės gali būti įvairių formų, galite rinktis sau tinkamus išmatavimus. Etiketė nebūtinai turi būti juodai balta, produktą paženklinti galite spalvotai. Kiekius, kokie jums reikalingi, galite, taip pat, pasirinkti. Jums visiškai nėra būtina atsispausdinti (užsisakyti) etikečių keliems metams į priekį. Galite įsigyti ženklinimo įrangą, tai labai patogu, jei etiketes nusprendėte spausdinti savarankiškai. Galėsite atsispausdinti reikiamu laiku bei reikiamais kiekiais.

Veido kremai, skirti dienai ir nakčiai

Klaidinga manyti, kad savo veido odą reikia prižiūrėti tik dienos metu, kai esame lauke, darbe ar bet kurioje kitoje vietoje. Naktis taip pat yra paros metas, kuris negali būti pamirštas. Nakčiai pritaikyti veido kremai yra pats puikiausias būdas padėti natūraliam odos ląstelių atsistatymo procesui ir odos drėgnumą bei tvirtumo padidinimui. Žinoma, renkantis kremą, labai svarbu kruopščiai įvertinti kiekvieną jo sudėtyje esantį ingredientą – tik taip galėsite pajusti teigiamus rezultatus.

kremai veiduiVisuomet verta pasikliauti profesionalią kosmetiką gaminančių kompanijų produkcija, kuriai pagaminti nenaudojamos žmogaus organizmui kenksmingos medžiagos. Ilgamečiai ir žinomi gamintojai taiko labai griežtas gaminamos kosmetikos tikrinimo procedūras, todėl į rinką nepatenka nei viena nepatikrinta kosmetikos priemonė. Kompanijos, norėdamos išlikti rinkoje ir išsaugoti savo gerą vardą, privalo visuomet atitikti pačius aukščiausius standartus, todėl tokios kosmetikos vartotojai gali būti ramūs ir užtikrinti kokybišku produktu.

Veido kremų veiksmingumas

Tam, kad veido kremai būtų efektyvūs, juose turi būti pakankamas kiekis žmogaus organizmui naudingų medžiagų, kurios skatintų ir palengvintų būtinų medžiagų gamybą. Dažnai nakčiai skirti kremai kartu labai puikiai kovoja ir su odos senėjimo procesais. Juose neretai būna antioksidantų, antiseptikų ir senėjimą slopinančių sudedamųjų dalių. Taigi, kuo tikslesnės veiksliosios medžiagos yra pasirinkto veido kremo sudėtyje, tuo didesnę naudą jis turės mūsų veido odai.

Jei rinksitės mažai žinomus ir nepopuliarius kosmetikos gamintojus ir naudosite prastos kokybės kremus, tuomet jūs rizikuosite, nes tokie kremai gali labai greitai sudirginti jūsų veido odą, sukelti įvairias nepageidautinas alergines reakcijas ir net pirmalaikio odos senėjimo procesus. O jei pasirinksite tinkamą dieninį ir naktinį veido kremą, jūsų oda su kiekviena nauja diena atrodys vis geriau ir sveikiau. Atlikti tyrimai rodo, kad žmonės, kurie, metams bėgant, atmestinai rūpinosi arba visai nesirūpino savo oda, iš tiesų sulaukė daugiausiai naudos iš naudingomis medžiagomis praturtintų maistingų dieninių ir naktinių veido kremų.

Kada galima tikėtis teigiamų rezultatų?

Turbūt jums smalsu, ką norėjome jums pasakyti, kalbėdami apie atliktų tyrimų duomenis? Daugelis žmonių, vos tik pradėję naudoti vienokias ar kitokias veido odai skirtas priemones, tikisi labai greitų rezultatų. Tačiau visuomet reikėtų atminti, kad tam reikia laiko. Jei šiuo metu jūsų oda atrodo pakankamai gerai, vos po kelių kremo naudojimo dienų nepajusite radikalių pokyčių. Bet leiskite jus patikinti, kad bėgant laikui jūs tikrai išsaugosite gražią odą ir, be abejo, pagerinsite jos būklę. Todėl nepamirškite, kad veido kremai savo sudėtyje neturėtų turėti dirbtinių konservantų, kvapiklių ir dažiklių – tik kokybiškas kremas taps geriausia priemone, kuri padės jums išlaikyti odą sveiką ir gražią.

Žinoma, galbūt jums jau yra tekę išbandyti pačius įvairiausius veido kremus, ir jums dažnai tekdavo jais nusivilti. Jei jūs susidūrėte su tokia problema, turėtumėte atsakyti į klausimą – kuo remdamiesi rinkdavotės vieną ar kitą kosmetikos priemonę? Jei tai būdavo veido kremų apžvalgos, nieko keista, kad susidūrėte su tokia problema. Įprastai kiekvieno produkto, kad ir kokios srities jis būtų, apžvalgos yra daugiau reklaminio pobūdžio, o tai reiškia, kad jose pateikiama informacija ne visada yra naudinga ir objektyvi.

Dėl šios priežasties veido kremai turėtų būti pasirenkami kiek kitu būdu. Kur kas geriau pasidomėti konkrečių naudingų medžiagų (kremuose naudojamų ingredientų) apžvalgomis. Tuomet žinosite, kokios medžiagos turėtų sudaryti veido kremą. Tokia informacija leis lengviau išsirinkti norimus produktus ir, žinoma, nenusivilti juos naudojant bei sulaukti norimų rezultatų.