Kiek kainuoja šuns auginimas

Sužinoti, kiek kainuoja jūsų augintinio priežiūra, kol dar jo neturite, galite preliminariai pasiskaičiavę išlaidas, įtraukiant pirkinius būtinus, ir medicinines išlaidas. Kad ir Jakovo veterinarijos vaistinė turi neblogą kainininką, kur galite pasižiūrėti, kiek kainuotų būtinosios procedūros. Štai kaip reikėtų skaičiuoti šuns įsigijimo, auginimo ir priežiūros sąmatą.

Šuns įsigijimas

Šunų yra ir nemokamų, ir net tokių, kuriems kompensuojamos medicininės veterinarijos išlaidos (kuomet šuo imamas iš prieglaudos su sutartimi). Tačiau taip pat jis gali kainuoti, tai priklauso nuo veislės, ar šuo su dokumentais ir pan.

Būtinos medicininės išlaidos ir nuolatinė priežiūra

Jakovas jums padėsAr tai bus Jakovo klinika, ar kuri nors kita veterinarijos klinika, ten nuvykę arba internetu galite sužinoti veterinarijos paslaugų kainas bei pagal tai preliminariai pasiskaičiuoti, kiek gi kainuoja gyvūno turėjimas ir išlaikymas. Taigi, būtinos medicininės išlaidos pirmiausia yra pirmieji vaistai nuo kirminų. Jie suteikiami šuniukui iškart gimus. Priklausomai nuo šuniuko būklės, dar gali jam suteikiamos nuolatos žarnyno bakterijos, kurios yra reikalingos tinkamai florai palaikyti. Sulaukus 2 mėnesių laukia pirmasis vizitas pas veterinarą, jeigu viskas vyksta normaliai, be patalogijų. Tuomet yra skiriamas pirmasis skiepas. Paprastai antrasis skiepas suteikiamas po poros savaičių. Ir nuo tada skiepai kartojami kas metus. Geriausia yra kompleksinis skiepas. Patys skiepai veterinarijos klinikose ir vaistinėse gali skirtis kainomis, nes skiriasi jų tam tikri šalutiniai poveikiai. Pavyzdžiui, yra tokių skiepų, kurie sukelia šalutinį poveikį dažniau – alergines reakcijas. Taigi, rinkdamiesi skiepus, apie tai galite pagalvoti. Vėliau, jeigu yra pageidaujama (o taip dažniausiai yra), reikalinga kastracijos arba sterilizacijos chirurginė operacija, kuri gali kainuoti nuo 40 iki 200 eurų, priklausomai nuo šuns, nuo lyties, taip pat nuo kitų dalykų. Tai galbūt bus brangiausia operacija. Jeigu norite, šuniui yra įvedamas specialus čipas, kuris gyvūną pažymi ir su juo galima tada keliauti į užsienį. Kai kurie žmonės dar kas porą savaičių veža šunį pas veterinarą karpyti nagų.

„Naujagimio krepšelis“

Skaityti straipsnį “Kiek kainuoja šuns auginimas” »