DELL kompiuteriai – vieni geriausių darbo įrankių

Jei geriau atkreiptumėte dėmesį, pastebėtumėte, jog daugelyje įmonių naudojami DELL kompiuteriai. Ir tai tikrai ne atsitiktinumas: DELL yra vienas populiariausių gamintojų, galintis pasiūlyti verslui puikiai pritaikytus biudžetinius nešiojamus ar stacionarius kompiuterius, leidžiančius naudotis visomis svarbiausiomis, sklandžiam darbui reikalingomis funkcijomis bei parametrais. Tačiau tai tikrai ne viskas. Pabandykime apžvelgti, kodėl DELL kompiuteriai yra tokie populiarūs ir pamėgti ne tik jais besinaudojančių fizinių, bet ir juridinių asmenų.

DELL laptopsStiprios įmonės savybė – išmanus kaštų valdymas. Todėl kuriant darbo vietas stengiamasi rinktis žinomiausius prekės ženklus, galinčius pasiūlyti optimalų kainos ir kokybės santykį. Šį itin svarbų kriterijų puikiai atitinka DELL. Verslo linijos DELL kompiuteriai, lyginant su kitais panašių parametrų, įstrižainės ir funkcionalumo kompiuteriais gali pasiūlyti itin patrauklias ir protingas kainas. Be to, perkant didesnį kiekį kompiuterių, galima pasirinkti tiekėją, kuris pasiūlys itin lanksčią nuolaidų sistemą.

Skaityti straipsnį “DELL kompiuteriai – vieni geriausių darbo įrankių” »

Baldai svetainei – ką rinktis, kad nesuklystumėte?

Svetainės baldaiSvetainėje ne tik ilsimės, bet ir priimame svečius, bendraujame su šeimos nariais ir maloniai leidžiame laiką po dienos darbų. Natūralu, kad kiekvienas norime, jog baldai svetainei atitiktų maksimalius patogumo ir funkcionalumo reikalavimus, tuo pačiu – būtų stilingi ir kurtų darnios aplinkos įspūdį. Kitaip sakant, svetainė yra mūsų namų vizitinė kortelė, todėl norime, kad šis kambarys būtų ne tik funkcionalus, bet ir reprezentatyvus.

Paprastai, planuojat svetainės baldus, didžiausias dėmesys skiriamas minkštiesiems baldams. Šie iš tiesų yra svarbūs, kuriant pageidaujamo komforto lygį. Vis dėlto, korpusiniai baldai, pvz., sekcijos, komodos, indaujos, formuoja bendrą aplinkos įspūdį ir traukia aplinkinių žvilgsnį. Tai reiškia, kad investuodami į aukštos kokybės minkštuosius baldus, negalite pamiršti ir korpusinių baldų prasmės.

Apsispręskite dėl baldų dydžio ir stiliaus

Prieš keliaudami į parduotuvę ar skambindami baldų gamintojui, turite nuspręsti, kokių baldų norėsite, kiek jie užims vietos, kokiam stiliui teiksite pirmenybę. Skubotai priimti sprendimai gali apkrauti erdvę ir neatitikti jiems keliamų estetikos reikalavimų. Dizaineriai primena, kad svetainėje būtina išsaugoti galimybę patogiai judėti – neturite jausti sunkumų pereidami nuo vieno baldo prie kito, norėdami įjungti televizorių, pasiimti daiktus iš spintelės ir t. t. Kad išvengtumėte netikėtų staigmenų, atsakingai išmatuokite patalpą ir bent preliminariai nuspręskite, kokio dydžio baldai atitiks jūsų lūkesčius. Žinoma, negalima pamiršti ir stiliaus reikalavimų. Venkite sintezės principo ir laikykitės harmonijos. Ne veltui sakoma, kad vientisas svetainės stilius yra gero skonio ženklas. Tai itin svarbu tuomet, jei interjerą kuriate savarankiškai (suderinti skirtingo stiliaus baldus – rimta užduotis net ir ilgametę patirtį turinčiam profesionalui). Praktika rodo, kad dominuojantys stiliai yra klasika arba skandinaviškas minimalizmas.

Kokybiški, funkcionalūs ir individualius poreikius atitinkantys baldai

Skaityti straipsnį “Baldai svetainei – ką rinktis, kad nesuklystumėte?” »

Kokie žaidimai geriausiai lavina ikimokyklinio amžiaus vaikus?

Vaikas gyvenimą suvokia per žaidimus ir ugdymą. Visame pasaulyje ikimokyklinio amžiaus vaikai mokosi žaisdami. Žaisti ima vos kelių mėnesių sulaukę kūdikiai. Pirmieji jų žaidimai apsiriboja žaisliukų laikymu, barškinimu, ragavimu. Vėliau, laikui bėgant, žaidimai tampa vis labiau koordinuoti, greitai kinta. Vaikas, iki tol buvęs individualistas, po truputį atranda kolektyvą ir sudėtingesnius kolektyvinius žaislus. Namuose vaikai dažnai pasineria į kūrybinius ieškojimus, meninę veiklą.

Edukaciniai žaidimai vaikamsŽaidimas yra svarbi vaiko raidos sąlyga, nes tik žaisdamas jis ugdo ir mąstymą, ir pasaulio pažinimą, ir vaizduotę, ir kūrybiškumą. Kartais vaikams noras žaisti kyla spontaniškai. Pavyzdžiui, vaiką taip sužavi matytas lėlių teatre spektaklis, kad jis, grįžęs namo, ima turimas lėles, žaislus ar net Lego duplo konstruktorių ir pats ima kurti savo teatrą, vaidinti. Taigi vaikui nesvarbu priemonės, jam svarbu rasti pasitenkinimą žaidžiant ir imituoti tai, kas jį sužavėjo.

Vaiko ugdyme svarbus kolektyvas

Žaisdami vaikai mokosi ne tik bendrauti, bet ir bendradarbiauti. Žaidimai itin efektyvūs tuomet, kai vaikas šeimoje auga vienas ir visas tėvų, artimųjų dėmesys skirtas tik jam vienam. Žaisdamas grupelėje, vaikas išmoksta dalintis ir suvokia, kad jis nėra pasaulio centras. Žaisdamas su kitais vaikais, vaikas mokosi priimti ir kitų vaikų požiūrį, nuomonę, tad jam lengviau integruotis visuomenėje. Itin šiuo tikslu tinka vaidmenų žaidimai, kai vaikai tampa gydytojais ir pacientais, mokytojais ir mokiniais, žaidžia šeimą – vaikus, tėvus ir t. t.

Skaityti straipsnį “Kokie žaidimai geriausiai lavina ikimokyklinio amžiaus vaikus?” »

Populiarūs pavasariniai šiltnamio augintiniai

Jau saulelė vėl atkopdama budina svietą, ir šiltnamiai prisipildo visokių sėklų bei naujų sodinukų. Jeigu būtumėte Donelaitis, galėtumėte taip kalbėti apie prasidedantį šiltąjį sezoną ir metų laikus. Mat daugybei žmonių, kurie mėgsta veiklą šiltnamyje ir sveiką gyvenimo būdą, būtent taip pavasaris ir pasireiškia – kai galima sau leisti pagaliau iš savo šiltnamio nusiskinti savo daržovę ar prieskoninio augalo lapelį. Kokias pirmąsias šiltnamio gėrybes jau galime skinti Velykiniu laikotarpiu?

Ankstyvos salotos

Vedrana siūlomas šiltnamisTie, pas ką šiltnamiai turi dar ir papildomą šiltinimo sistemą, jau ankstyvu metu gali džiaugtis ir pirmaisiais salotų lapeliais. Jeigu šiltnamyje yra tikrai šilta ne tik tuo metu, kai jau vasara kepina mus visus, o dar tik nutirpus pirmiems sniegams, tai galima jau iš anksto pasėti salotas. Jos auga gana greitai, ir išdygsta tuojau pat, jeigu tik suteikiame gerą aplinką. Šilumos vasario, kovo mėnesiais dar trūksta, tačiau saulė jau kaitina ilgiau, tad belieka pajungti šildymą šiltnamyje, ir jau tokiu metu bus galima rupšnoti savo užaugintų salotų lapelius.

Ridikėliai

Skaityti straipsnį “Populiarūs pavasariniai šiltnamio augintiniai” »