Jūsų pirmoji foto technika

Fotografu dabar gali būti kiekvienas, tačiau tik pas profesionalų fotografą bus ir profesionali foto technika. Nereikia koncentruotis vien tik į technologijas, nes visų pirma reikia jomis mokėtis naudoti, gebėti mąstyti vizualiai, komponuoti vaizdus ir juose matyti prasmes, tačiau tam tikras rinkinys foto technikos visada turėtų būti profesionalaus fotografo dirbtuvėje. Štai foto technika, kuri turėtų būti pirmoji kiekvienam fotografui, norinčiam pradėti vadintis profesionalu.

Foto aparatas

Foto ir VideoKiekvienas pats nuspręs, kokio fotoaparato reikia, tačiau pradėti galima ir su paprastesniu. Visgi nepatariama rinktis vadinamosios muilinės, kuri neleidžia beveik nieko reguliuoti. Fiksuoti vaizdus telefonu labai smagu, tačiau tai taip pat neleidžia pasireikšti individualiems fotografo potėpiams – beveik visą darbą nudirba pats telefonas. Taigi, nors vaizdus gaudyti ir pradėsite su tokiomis automatinėmis priemonėmis, patį pirmąjį profesionalų fotoaparatą reikėtų pikrti veidrodinį ir su plačiomis reguliavimo galimybėmis. Prestižinių firmų Canon ar Nikon fotoaparatai tikrai neleis vadintis mėgėju, būsite tikrai geras specialistas, jeigu iškart rinksitės ir profesionalų gamintoją.

Objektyvai

Skaityti straipsnį “Jūsų pirmoji foto technika” »

Senų daugiabučių nuomos ypatumai

Perkamas nekilnojamas turtas Vilniuje dažnai naujas. Jaunos šeimos nori gyventi naujos statybos butuose, arčiau centro, neretai pasirenkamas Naujamiestis kaip geriausiai atitinkantis lūkesčius. Tačiau studentai, nepastoviai gyvenantys žmonės mėgsta būstą tiesiog nuomotis. Tačiau besinuomodami būstą senuose daugiabučiuose, susiduria su brokeriais ir jų gudrybėmis. Kokios dažnos pasitaiko brokerių gudrybės nuomojantis seną butą, ir kodėl verčiau tiesiog pirkti naują butą?

„Nuosavas butas bendrabutyje“

Neretai taip apibūdinami paprasčiausi bendrabučio kambariai, kuriuose būna pastatytas šaldytuvas ir mikro bangų krosnelė, atstojanti virtuvę, o tualetu ir dušu iš tiesų naudojasi tik „dar vienas butas“. Arba, net jeigu tualetu ir dušu gali naudotis tik nuomojamas butas, bet iki jo reikia pereiti bendrabučio koridoriais.

„Miesto centras“

NTIš tiesų nuostabu, kaip nuomos agentai įsivaizduoja miesto ribas, nes miesto centru ir senamiesčio širdimi skelbimuose jie pavadina kvartalą ir prie oro uosto, ir prie Viršuliškių, ir pačiame Savanorių prospekto gale prie Gerosios Vilties žiedo, kur iš esmės jau net baigiasi Naujamiestis. Tiesa, Naujamiestis tikrai yra centrinis rajonas, tačiau tik viena jo dalis jungiasi su centru.

„Kartais užsuka šeimininkas“

Skaityti straipsnį “Senų daugiabučių nuomos ypatumai” »