Marketingo specialistas turi veiklą vykdyti teisėtai

Marketingo specialistasGalvojate ar marketingo specialistas turėtų būti samdomas pagal darbo sutartį ar tiesiog geriau jo paslaugas užsisakyti pagal paslaugų sutartį? Fatmarketing.lt pabrėžia, kad specialistus geriausia būtų samdyti pagal tradicines paslaugų sutartis, nes darbo sutartys dažniausiai reikalingos tik didelėms bendrovėms, kurių apyvartos yra milžiniškos. Jeigu jums reikia tik trumpalaikių paslaugų, tai specialistą tikrai turėtumėte samdyti pagal paslaugų sutartį. Tuo labiau, kad paslaugų sutartis leidžia išvengti įvairiausių niuansų, kurie pasitaiko jau darbų metu. Jeigu jūsų verslas nėra didelis, tai iškart siūloma dairytis į laisvai samdomus marketingo specialistus – bus daug paprasčiau viską pradėti.

Kiekvienas marketingo specialistas turi dirbti legaliai

Bene didžiausia klaida būtų – naudotis specialisto paslaugomis nelegaliai. Paprastai kalbant, jeigu jūs pinigus mokėsite tik į rankas ir jokių sutarčių nepasirašysite, tai jūs rizikuojate gauti baudą. Pavyzdžiui, specialistas atlieka visus darbus, kurie susiję su marketingu, jūs jam pinigus mokate pagal žodinį susitarimą – kaip manote ar viskas čia yra gerai? Žinoma, kad ne, nes tai yra šešėlinė darbo rinka. Lygiai tas pat yra su statybininkais – jeigu sutartys nesudaromos, o specialistai dirba nelegaliai, tai baudą gaunate ir jūs, ir tie specialistai. Marketingo specialistas, kuris elgiasi pagal tokį patį scenarijų, irgi gali sulaukti baudos, jūs taip pat. Jūs paslaugų teikimą turite apiforminti sutartimi – paslaugų arba darbo.

Fatmarketing.lt išskiria tik vienintelį atvejį, kuomet sutartys nėra reikalingos. Tai yra individuali veikla. Marketingo specialistai, anot fatmarketing.lt, paslaugas gali teikti turėdami individualios veiklos pažymą. Ta veikla turi būti registruota valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Tada jums nereikės jokių sutarčių – viską galėsite sutarti žodžiu. Atsiskaitymo metu jūs sumokėsite pinigus, o marketingo specialistas jums išduos apskaitos dokumentą – sąskaitą faktūrą. Tai būtų bene paprasčiausias paslaugų įteisinimas. Tokiu būdu apsisaugotumėte nuo galimų baudų.

Jeigu jūs rinksitės nelegalias paslaugas teikiančius specialistus, tai jūs rizikuojate itin smarkiai

Skaityti straipsnį “Marketingo specialistas turi veiklą vykdyti teisėtai” »